برگزاری جلسه کارگروه مدیریت هزینه و اقتصاد درمان با حضور دکتر مهدی رضایی معاون درمان دانشگاه و سایر اعضا

دکتر رضایی در سومین جلسه کارگروه مدیریت هزینه و اقتصاد درمان گفت: به کارگیری مولفه های اقتصادی در ارائه خدمات درمانی یک ضرورت است.

سومین جلسه کارگروه مدیریت هزینه و اقتصاد درمان روز دو شنبه 11 تیر 97 در سالن اجتماعات معاونت درمان و با حضور دکتر مهدی رضایی معاون درمان و سایر اعضا برگزار شد.

ابتدا دکتر سعید پور مشاور معاون درمان و دبیر کارگروه مدیریت هزینه واقتصاد درمان به مباحث مطرح شده در جلسات قبلی اشاره و در خصوص دستور کار این جلسه توضیح داد.
دکتر رضایی در خصوص هدف از تشکیل این کارگروه گفت: هدف از این کارگروه مدیریت منابع و مصارف است. وبرای نیل به این هدف سه سیاست اصلی را مد نظر قرار داده ایم که شامل: استفاده از ظرفیت های علمی موجود برای حل معضلات جاری، در نظر گرفتن مولفه های اقتصادی در ارائه خدمات درمانی و نهایتا، بسترسازی مناسب برای تحقق اداره اقتصادی بیمارستان است. از دیدگاه معاونت درمان، به کارگیری مولفه های اقتصادی در ارائه خدمات درمانی یک ضرورت اجتناب ناپذیر است.
وی در ادامه با اشاره به راهکارهای مورد نظر در تحقق هدف یاد شده و پیاده سازی سیاست های سه گانه فوق افزود: در این نشست های تخصصی مایلیم با رسیدن به یک فهم و درک مشترک از مفاهیم اقتصاد درمان بر اساس متون علمی معتبر جهان، مشاهده و مطالعه تجربیات فراملی و بین المللی و شناسایی اولویت های اقدامات ممکن، به سازو کار اجرایی مناسب در تحقق اهداف مورد نظر ظرف شش ماهه اول سال 97 دست یابیم.
در ادامه دکتر آهنگر مدیر اورژانس مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) به ارائه مقاله ای در حوزه اقتصاد سلامت پرداخت و در خصوص چگونگی شکل گیری این علم در جهان و ایران توضیح داد.
دکتر پوررضا عضو هیئت علمی دانشگاه و استاد اقتصاد درمان گفت: برای داشتن یک سیاست گذاری موثر باید به تمامی ابعاد و سطوح مشرف باشیم. اگر چه در منابع مادی همواره محدودیت هایی وجود دارد ولی باید بدانیم منابع ما همیشه مادی نیست. ذهن انسان منبع نامحدودی است که متاسفانه در کشورهای کمتر توسعه یافته مورد غفلت مانده است. استفاده از این منبع مهم نیاز به مدیریت دارد. سازماندهی منابع در کارایی خیلی موثر است. اگر بخواهیم هزینه ها را کنترل کنیم باید بدانیم این هزینه ها کجا وتوسط چه کسانی تولید می شود. کارایی اساسا به تخصیص درست منابع برمی گردد و اگر تخصیص منابع به درستی انجام نشود هزینه های سلامت بالا می رود.
این استاد اقتصاد سلامت، بی توجهی به هزینه های اقتصاد سلامت از سوی ارائه دهندگان و گیرندگان خدمت را نوعی غفلت اجتماعی خواند و گفت: ما اگر پول زیادی هم داشته باشیم هیچ توجیه اقتصادی برای ولخرجی نداریم.
وی در ادامه ایجاد شبکه های بهداشت و درمان را یکی از افتخارات نظام سلامت کشور خواند و تاکید کرد: همه ما باید به سلامت خود اهمیت بدهیم و ایجاد سلامت تنها منوط به پزشکان و کادر درمان نیست. زنان و مادران بدون هیچ هزینه ای در ایجاد سلامت خانواده ها نقش مهمی را ایفا می کنند.
دکتر پوررضا در خصوص معضل تقاضای القایی در حوزه درمان گفت: برای رفع این معضل و کنترلتقاضای اضافی نیاز به مداخله سیستمی هست. ولی در عین حال باید به تقاضای ضروری احترام بگذاریم.
دکتر رحیم نیا مدیر بودجه دانشگاه در این جلسه گفت: هزینه های پایدار باید به منابع پایدار وصل شود. باید چیزی را که ارزش افزوده ایجاد نمی کند، را حذف کنیم. امیدوارم در این جلسات بتوانیم مدلی طراحی کنیم که مسئولیت مداخله هزینه ها از سطوح ریاست و مدیریت بیمارستان به بخش ها واگذار شود.

عکس و خبر: باهو

۱۱ تیر ۱۳۹۷ ۲۰:۱۳

کلیه حقوق این وب‌سایت متعلق به معاونت درمان دانشگاه تهران می‌باشد.