برگزاری سمینار کشوری زایمان فیزیو لوژیک

روابط عمومی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران: سمینارکشوری زایمان فیزیولوژیک ویژه متخصصین زنان درموزه تاریخ علوم پزشکی تهران برگزار گردید.

این سمینار چهارشنبه 11 شهریور 94 در موزه تاریخ علوم پزشکی به میزبانی گروه مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.
مدرسین این سمینار که با حضور بیش از 70 نفر از متخصصین زنان دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور شاغل در مراکز دولتی و خصوصی و با هدف تربیت متخصصین زنان متولی اجرای زایمان فیزیولوژیک در هرمرکز تشکیل شد، متخصصین زنان هسته آموزشی کشوری زایمان فیزیولوژیک بودند.
دکتر آل یاسین، توجه متخصصین زنان را به شیوع عوارض ناشی از سزارین در سال های اخیر معطوف کرد و با اشاره به آمار بالای  جایگزینی نامناسب جفت(این کرتا، پرکرتا)  در حاملگی های بعد از سزارین که  میتواند سبب خونریزی غیر قابل کنترل و حتی  مرگ مادر گردد  به متخصصین هم رشته خود هشدار داد: که با توجه به اینکه این  عوارض می توانند  تهدید کننده سلامت مادران باشند، نهایت دقت را در انتخاب نوع زایمان داشته باشندو به جز موارد با اندیکاسیون علمی از انجام زایمان به طریق سزارین اجتناب نمایند.
دکتر ترکستانی ریس اداره سلامت مادران وزارت متبوع،  سیاست های اداره سلامت مادران را در راستای برنامه ترویج زایمان طبیعی و کاهش سزارین مطرح کرد و همچنین اعلام داشت: در سال جاری  آمار مرگ و میر مادران در کشورمان  19  درصد بوده است که 30در صدآن در  زایمان طبیعی و 70 درصد آن در  زایمان به روش سزارین رخ داده است. دکتر ترکستانی گفت 95 درصد مرگ مادران در داخل بیمارستان رخ داده است و این نشان میدهدکه دسترسی مادران به مراکز در مانی مناسب است ودر صورت ارتقاء سطح مراقبت های درمانی کاهش قابل توجه در آمار مرگ مادران خواهیم داشت.
هادی پور از کارشناسان مادران اداره سلامت مادران وزارت متبوع گفت هدف تنها کاهش آمار مورتالیتی مادران نیست بلکه میخواهیم آمار موربیدیتی نیز کاهش یابد میخواهیم کیفیت زندگی زنان را نیز حفظ  کنیم، بنابر این با جلوگیری از اعمال جراحی غیر ضروری(هیسترکتومی ) و یا مداخلات غیر علمی(ترانسفیوژن های غیر ضروری)مانع از ادامه زندگی یک زن با کیفیت نامناسب شویم .
دکتر کاشانیان مدیر گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی ایران و از اساتید سمینار  به همکاران خود تاکید کرد: زایمان یک امر کاملا طبیعی است و می بایست از انجام مداخلات غیر ضروری در روند زایمان طبیعی جلوگیری شود تا عوارضناشی از این مداخلات  برای مادر و نوزاد به حداقل برسد . او شرکت مادران را در کلاس های آمادگی برای زایمان به منظور موفقیت در انجام زایمان فیزیولوژیک ضروری دانست.
وفایی نژاد کارشناس مسئول مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران:  گروه مامایی در ستاد های معاونت درمان هر دانشگاه، ناظر و  متولی  اجرای برنامه زایمان فیزیولوژیک در بیمارستان های تابعه خود هستند. هدف از برگزاری این دوره  حساس سازی متخصصین زنان در انتخان مناسب روش زایمانی وایجاد انگیزه برای کاهش سزارین می باشد. همچنین متخصصین شرکت کننده در این دوره متولی اجرای برنامه زایمان فیزیولوژیک  در سطح دانشگاه یا مرکز محل خدمتشان خواهند بود.
خبر: باهو

۱۴ شهریور ۱۳۹۴ ۱۰:۲۷