برگزاری هم‌اندیشی کشوری زایمان فیزیولوژیک در موزه تاریخ علوم پزشکی ایران

روابط عمومی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران: گروه مامایی معاونت درمان دانشگاه سمینار هفت‌روزه زایمان فیزیولوژیک را در موزه تاریخ علوم پزشکی برگزار کرد.

این سمینار هفت‌روزه زایمان فیزیولوژیک، از 7 شهریور 94 به همت گروه مامایی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران، با مدرسین هسته آموزش کشوری و باهدف «تربیت مربی آموزش زایمان فیزیولوژیک» برای ماماهای شاغل در بلوک زایمان بیمارستان‌های سراسر کشور، در موزه تاریخ پزشکی ایران برگزار شد.
وفایی نژاد کارشناس مسئول گروه مامایی بابیان ضرورت انجام زایمان فیزیولوژیک و اجرایی شدن آن در بیمارستان‌های سطح کشور، آن را اقدامی مهم در راستای دستیابی به هدف برنامه ترویج زایمان طبیعی دانست. وی همچنین زایمان فیزیولوژیک را زایمانی کم درد غیر دارویی و بدون مداخله خواند.
دکتر تقی زاده از اعضاء هسته آموزشی کشور گفت: یکی از چالش‌های موجود در افزایش سزارین و عدم میل به انجام زایمان طبیعی در کشور، نبود امکانات فیزیکی و تجهیزات در بلوک‌های زایمان برای استفاده از هنر مامایی در ارائه زایمان فیزیولوژیک به‌عنوان زایمان خوش‌آیند و دل‌انگیز برای مادران است.
در دومین روز این هم‌اندیشی، کارگاه عملی در سالن ورزشی بیمارستان دکتر شریعتی با رویکرد اصلاح وضعیت در بارداری و زایمان و اختلالات وضعیت در بارداری، توسط زهرانی عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، برگزار شد.
همچنین یک‌شنبه 8 شهریور 94 و در حاشیه این سمینار، کارگاه آموزشی یک‌روزه « آموزش بوکلت مراقبت‌های انجام‌یافته سلامت مادران» توسط نظری کارشناس گروه مامایی معاونت درمان برای ماماهای بخش خصوصی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران در موزه تاریخ پزشکی برگزار شد.
محورهای موردبررسی در این سمینار: پره تست، اصول کلاس‌های آمادگی برای زایمان، زایمان فیزیولوژیک، نورآندوکرینولوژی در بارداری و زایمان، نقش همراه و آمادگی برای پدر و مادر شدن، تئوری درک درد و روش‌های کاهش درد زایمان، آموزش بزرگ‌سالان، تن آرامی و تکنیک های تنفسی، تمرینات اسکلتی- عضلانی، تغییرات پرینه در بارداری- توان‌بخشی بعد از زایمان، تغذیه، بهداشت فردی بر اساس آناتومی و فیزیولوژی، بهداشت روان، علائم هشدار دوران بارداری، برنامه‌ریزی برای زایمان و مراحل آن، بهداشت پس از زایمان و تنظیم خانواده، شیردهی و بهداشت کودک، وضعیت‌های مختلف لیبر و زایمان، ماساژ در بارداری و زایمان، طب فشاری در بارداری و زایمان.
توضیح این‌که: در آخرین روز این سمینار 13 شهریور 94 از شرکت‌کنندگان بر اساس مطالب آموزش داده‌شده، آزمونی گرفته می‌شود.
خبر: باهو

۹ شهریور ۱۳۹۴ ۱۰:۴۹