جلسه فوری هماهنگی برنامه بازدید جامع بازرسان ویژه کرونای دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران، ایران و شهید بهشتی از بیمارستان‌های شهر تهران

با حضور معاونان درمان و بازرسان ویژه دانشگاه‌های علوم پزشکی شهر تهران جلسه توجیهی بازدیدهای متمرکز یکپارچه از شصت بیمارستان تابعه در معاونت درمان دانشگاه برگزار شد.

شنبه 14 تیر 1399 در پی جلسه ستاد مقابله با کرونای شهر تهران که پنج‌شنبه 12 تیر برگزار شد، با حضور دکتر نادر توکلی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران، دکتر هادی میر هاشمی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر مهرداد احمدی سرپرست نظارت و اعتباربخشی و سیمین رنجبران مدیر امور پرستاری دانشگاه علوم پزشکی تهران و 30 تن از بازرسان ویژه کرونای شهر تهران در سالن اجتماعات معاونت درمان دانشگاه جلسه توجیهی بازدیدهای متمرکز و جامع از 60 بیمارستان شهر تهران برگزار و چک‌لیست موارد مورد ارزیابی در ارتباط با بخش‌های کووید 19 و عادی بررسی شد.
دکتر توکلی با توضیح این‌که فوکال پوینت این بازدیدها معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران است افزود: این بازدیدها طی دو روز آینده ( یک‌شنبه و دوشنبه 15 و 16 تیر ) و در تیم‌های سه‌نفره از بیمارستان‌های تحت پوشش باهدف ارزیابی نحوه پذیرش بیماران عادی و کرونا، وجود تریاژ دولایه در بیمارستان‌های سانتر کرونا، جداسازی فضاها، تعداد تخت‌های بستری، توزیع تجهیزات حفاظتی میان کارکنان و فراگیران، آمار مراجعان و مورتالیتی کووید از ابتدای بحران تاکنون و ... انجام و نتیجه ارزیابی پس از تجمیع در این معاونت به ستاد کرونای شهر تهران ارسال می‌شود.
وی در ادامه گفت: این بازدیدها کاملاً شفاف بوده و هیچ‌گونه سیاست محرمانگی در آن وجود ندارد. ابلاغ بازرسان دانشگاه‌ها تا عصر امروز برای روسای بیمارستان‌ها ارسال می‌شود. بازرسان نیز پیش از هر بازدید ضمن معرفی و توضیح مأموریت خود به روسای بیمارستان‌ها با همراهی رئیس یا مدیر از بخش‌های موردنظر بازدید و چک‌لیست‌ها را تکمیل و درنهایت به امضای مسئول فنی بیمارستان می‌رسانند. تلاش ما این است که تعدادی از پزشکان از گروه های عفونی، طب اورژانس، ریه و بیهوشی را به تیم‌های بازرسی برای بررسی روند بستری، درمان و ترخیص بیماران مبتلا به کووید اضافه کنیم.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان این نکته که بسیاری از بستری‌های کووید در حال حاضر غیرضروری است افزود: با توجه به محدودیت تخت‌های بیمارستانی باید جدا از بستری بیمارانی که امکان مراقبتشان در منزل وجود دارد خودداری کنیم تا فضا برای بیماران نیازمند به بستری ذخیره شود. بعلاوه اعمال جراحی زیبایی طبق دستورالعمل وزارت بهداشت چه در بخش دولتی و چه در بخش خصوصی اکیداً ممنوع است. همچنین غربالگری کارکنان بدون علامت نیز یکی از چالش‌های بسیار مهمی است که باید در خصوص آن تصمیم‌گیری شود.
دکتر میرهاشمی نیز هدف از این نشست را ارزیابی توان‌بخش دولتی تهران در خدمت‌دهی کرونا خواند و گفت:  حضور تک‌تک شما خدا قوت می‌گویم که در این روزهای سخت بدون هیچ چشم‌داشتی کمر همت بستید و بار کشور را در عرصه مقابله با کرونا به دوش می‌کشید. برداشت من از مجموعه خواسته‌های مقامات وزارت بهداشت این است که باید بار کرونا را بخش دولتی به دوش بکشد. کرونا نیز مانند سایر بیماری‌ها همراه ما خواهد بود و باید طبق تعرفه مصوب در کنار سایر بیماری‌ها در بیمارستان‌ها خدمت داده شود. از طرفی ظرفیت بخش دولتی هم همین است که داریم و در این بازدیدها می‌خواهیم ظرفیت بخش دولتی را بسنجیم. این ارزیابی‌ها خالص و بدون در نظر گرفتن میزان آسیب‌های مالی بیمارستان‌ها بوده و در آینده بر تقسیم بودجه‌های وزارتی برای مدیریت نگهداشت بیمارستان‌ها کمک‌کننده است.

خبرنگار: نجمه باهو

۱۵ تیر ۱۳۹۹ ۱۰:۰۴