برگزاری جلسه آموزشی آشنایی با فرآیند بانک شیر مادر در مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره)

معاونت درمان با همکاری مدیریت پرستاری مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره)، جلسه آموزشی آشنایی با فرآیند بانک شیر را در سالن شورای بیمارستان ولی عصر(عج) برگزار کرد.

به گزارش روابط عمومی معاونت درمان دانشگاه، در این جلسه که سه شنبه 15 بهمن 98 در سالن شورای بیمارستان ولی عصر(عج) برگزار شد، پرستو آریاملو مدیر پرستاری مجتمع بیمارستان امام خمینی (ره)، دکتر دلیلی فوق تخصص نوزادان و مسئول بانک شیر بیمارستان ولی عصر(عج)، لیدا احمدی کارشناس نوزادان و ترویج تغیه با شیر مادر معاونت درمان دانشگاه و جمعی از پزشکان، کارشناسان پرستاری و مامایی شاغل در بلوک های زایمان، بخش های نوزادان و NICU مراکز تابعه و کارشناسان ترویج تغذیه با شیر مادر معاونت بهداشت حضور داشتند.

دکتر دلیلی با تاکید بر اهمیت تغذیه نوزاد با شیر مادر گفت: تغذیه با شیر مادر یک مزیت نیست بلکه یک ضرورت است و بخشی از تغذیه طببیعی یک نوزاد محسوب می شود. اما گاهی شیر مادر برای یک نوزاد کافی نیست و تلاش ما برای رفع مشکلات شیردهی نیز پاسخ نمی دهد. در این شرایط بانک شیر مادر کارآمد بوده و تغذیه نوزاد از این مسیر نقش موثری در ارتقای سلامت نوزاد خواهد داشت. اگر چه در فرآیند جمع آوری، ذخیره و پردازش شیر در بانک شیر ممکن است درصد ترکیبات آن تا حدودی افت کند ولی چون یک فرآورده طبیعی است به نظر من از حالت فرمولار بهتر است.
آریاملو با بیان این نکته که، بیمارستان ولی عصر یک بیمارستان دوستدار کودک است افزود: یکی از سیاست های این مرکز، ترویج تغذیه با شیر مادر بوده که موید آن میزان ترخیص نوزادانی است که تغذیه انحصاری با شیر مادر دارند. تاسیس بانک شیر در این مرکز  قطعا در پیشبرد این سیاست ها بسیار کمک کننده است.
در این جلس دکتر مریم سابوته فوق تخصص نوزادان و مسئول فنی بانک شیر بیمارستان اکبرآبادی که در این جلسه به منظور به اشتراک گذاشتن تجربیات مرکز خود در افتتاح بانک شیر ( 26 آبان 98) حضور داشت، در خصوص پیشینه تاریخی باننک شیر مادران، اهمیت تغذیه با شیر مادر در نوزادان نارس، غربالگری و آموزش مادران داوطلب برای اهدای شیر و فرآیند ذخیره سازی و آزمایشات مورد نیاز و پردازش شیر برای استفاده نوزادان توضیحاتی داد.
احمدی هدف از برگزاری این جلسه را آشنایی کارکنان مرتبط با مادر و نوزاد مراکز تابعه به خصوص سرپرستاران بخش های مراقبت ویژه نوزادان با بانک شیر و فرآیندهای اجرایی از جمع آوری شیرهای اهدایی، پاستوریزاسیون و فریز، نگهداری و خیره سازی شیر مادر و در نهایت تغذیه نوزادان نارس با شیر ذوب شده خواند و افزود: در این جلس نمایندگانی از معاونت بهداشت دانشگاه های علوم پزشکی تهران و ایران نیز حضور داشتند تا در راستای آموزش و آشنایی مادران بارداری که به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه می کنند برنامه ریزی کنند. قطعا در فرهنگسازی برای توسعه بانک شیر مادر نیاز به همکاری گروه های مرتبط معاونت های درمان و بهداشت دانشگاه های علوم پزشکی شهر تهران و سایر نهادهای مربوطه است.

خبرنگار و عکاس: نجمه باهو

۲۰ بهمن ۱۳۹۸ ۰۶:۴۰