برگزاری جلسه کمیته بیمارستانی بررسی عوامل خطر مادر باردار در مجتمع بیمارستانی امام خمینی

با حضور کارشناسان گروه مامایی معاونت درمان جلسه کمیته بیمارستانی مورتالیتی و موربیدیتی های شدید بارداری و زایمان در این مرکز برگزار شد.

جلسه کمیته مورتالیتی و موربیدیتی مجتمع بیمارستانی امام خمینی روز یک شنبه 15دی ماه 1398 با حضور دکتر علی بخشی رئیس بیمارستان حضرت ولیعصر (عج)، دکتر علیرضا سلیمی نیا عضو هیئت علمی گروه بیهوشی، دکتر لاله اسلامیان عضو هیئت علمی گروه زنان دانشگاه، دکتر اشرف معینی عضو هیئت علمی گروه زنان دانشگاه، الهه خالو نظری کارشناس مسئول امور مامایی و مژگان اکبری کارشناس برنامه سلامت مادران معاونت درمان و سایر اعضای کمیته در سالن شورای دفتر ریاست برگزار شد.
ابتدا گزارشی از روند درمان مادر باردار پرخطر توسط دستیار ارشد زنان ارائه شد.
دکتر سلیمی نیا ضمن تاکید بر ثبت دقیق و بهنگام مستندات پرونده توسط پزشک معالج گفت: آموزش و توجیح دقیق مادر باردار و همراهان وی درخصوص بیماری های زمینه ای و انواع سرطان ها گام موثری در پیشگیری از مورتالیتی و موربیدیتی مادر باردار  است.
دکتر اسلامیان گفت: یکی از موارد پراهمیت در management مادر باردار پرخطر توجه به تریاژ و انجام تریاژ همزمان مادر و نوزاد است. وی همچنین بر گزارش فوری کوچکترین موارد غیر طبیعی و مشکوک مشاهده شده توسط ماما یا دستیار زنان در تریاژ مادر باردار به مراتب بالاتر تاکید کرد و افزود: همه ما مسئولیم و باید برای نجات جان بیمار تلاش کنیم.
دکتر توگه هیئت علمی گروه خون دانشگاه در زمینه علل DIC و فاکتورهای مهم در تشخیص افتراقی کبد چرب، پره اکلامپسی،ITP و نارسایی های کبدی توضیحاتی داد.
همچنین نظری به اهمیت مراقبت های پیش از بارداری و بارداری در تشخیص زودرس بیماری های زمینه ای اشاره کرد.

در پایان مصوباتی جهت درمان و پیگیری بهتر مادران باردار پرخطر و ممانعت از مرگ و میر های قابل اجتناب تصویب شد.

خبرنگار: نجمه باهو

۲۱ دی ۱۳۹۸ ۱۵:۱۰