گفت و گو با فاطمه میربازغ کارشناس پرستاری مدیریت امور پرستاری دانشگاه

در پی انتخاب فاطمه میربازغ یکی از پرستاران جوان، پرتلاش و کارشناس پرستاری مدیریت امور پرستاری دانشگاه به عنوان پرستار نمونه کشوری،گفت و گویی با وی داشتیم که شرح آن را در ادامه می خوانید.

به گزارش روابط عمومی معاونت درمان دانشگاه، متن این گفت و گو در زیر آمده است:

در ابتدا خودتان را برای خوانندگان سایت معرفی بفرمایید.
فاطمه میر بازغ هستم، 17 تیر 1362 در تهران متولد شدم. پدرم ارتشی و مادرم فرهنگی بودند. مجردم و یک بردار کوچکتر از خود دارم.
به خاطر کار پدرم تا 16 سالگی در بوشهر زندگی می کردم.

از تحصیلات خود برایمان بگویید.
سال 1380 در مقطع کارشناسی رشته پرستاری دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران وارد شدم.
بلافاصله پس از فارغ التحصلی در سال 1384 رتبه 7 کشوری در مقطع کارشناسی ارشد رشته پرستاری شدم و در همان دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گرایش سلامت جامعه به تحصیلم ادامه دادم.

از ویژگی های شخصیتی خود برای ما صحبت کنید.
وسواس زیادی در انجام کارهای محوله دارم و تمام تلاش خود را می کنم تا کارهایی که به من سپرده می شود را به درستی انجام دهم.

دیگران شما را با چه خصیصه ای می شناسند.
دقت در انجام کارها و مهربانی

آیا سابقه کار در بالین را داشته اید.
بله، در بیمارستان های فوق تخصصی پوست رازی و چشم پزشکی فارابی کار کردم.

از مهمترین فعالیت های اجرایی که بر عهده داشتید، برای ما بفرمایید.
من در دوران فوق لیسانس با جهاد دانشگاهی همکاری داشتم و در کلاس های آمادگی کارشناسی ارشد پرستاری تدریس می کردم. همزمان با مرکز تحقیقات سلامت مبتنی بر مشارکت جامعه به ریاست دکتر مجدزاده نیز کارهای پژوهشی را آغاز کردم. در دوران طرحم مدتی در دانشکده پرستاری و مامایی مربی پرستاری بهداشت جامعه بودم. کار تدریس را خیلی دوست دارم و پس از آن به صورت حق التدریس با دانشکده همکاری داشتم.
در حال حاضر هم کارشناس آموزش و توانمند سازی کارکنان پرستاری دانشگاه هستم. کارم در ارتباط با سوپروایزرهای آموزشی در بیمارستان های تابعه و ارزیابی برگزاری دوره های آموزشی کارکنان است. البته در کنار آن کارهای پژوهشی نیز انجام می دهم.

چه زمانی وارد دانشگاه علوم پزشکی تهران شدید؟

من از سال 1380 به عنوان دانشجوی پرستاری به دانشگاه وارد شدم و در ادامه در سال 1390 با قبولی در آزمون استخدامی به صورت پیمانی به کارم در دانشگاه ادامه دادم و اکنون هم در مدیریت امور پرستاری معاونت درمان مشغول به کار هستم.

چرا شما را به عنوان پرستار افتخار آفرین کشوری انتخاب کردند؟
امسال معاونت پرستاری وزارت بهداشت برای انتخاب پرستار کشوری از تمامی مدیریت های پرستاری خواسته بود تا اقدامات و طرح های علمی و پژوهشی خود را در 2 سال اخیر اعلام کنند. از آن جایی که من  در این بازه زمانی سه مقاله ISI داشتم و به همین علت انتخاب شدم.
این که این جایزه را به من دادند مسئولیتم را بیشتر از قبل می کند.

از پرستاری برایمان بگویید.
پرستاری کار سختی است و هر کسی نمی تواند در این حرفه باقی بماند. ما در ورودی سال 80 حدود 49 دانشجوی پرستاری بودیم ولی میان راه خیلی ها انصراف دادند. چون پرستاری با روحیه همه سازگار نیست.
در پرستاری باید پیش از هرچیز  ارتباط خوبی با بیمار، همراه بیمار و همکارانمان داشته باشیم. رعایت اخلاق حرفه ای در پرستاری بسیار مهم است. این که هوای هم لباس های خود را در هر جایگاهی که هستیم داشته باشیم. خودمان را به عنوان یک پرستار باور کنیم. باید حرفی برای گفتن در این رشته داشته باشیم.
پرستاران به هیچ وجه نباید تنها به دانسته های قبلی خود و کارهای روتین بخش اکتفا کنند، بلکه باید دائما در حال بروزرسانی دانش و اطلاعات خود در حوزه های تخصصی پرستاری در بالین باشند. در این مسیر قطعا تسلط به زبان انگلیسی بسیار مهم است تا بتوانند با دانش روز پرستاری در جهان در تعامل باشند.

از موفقیت ها و جوایز خود بگویید.
در سال 1395 در جشنواره مجازی نوآوری دانشگاه موفق شدیم به عنوان مجریان طراحی لباس بیماران با مدیریت وقت امور پرستاری دانشگاه خانم دکتر وسکویی رتبه دوم را کسب کنیم.

نقش پرستاران را در دانشگاه و جامعه چطور ارزیابی می کنید.
در تمام کتاب های پرستاری نقش های متفاوتی برای پرستاران آورده شده، امروزه پرستاری یک رشته چند تخصصی است. پرستاری  علم و  هنر است و پرستاران در کنار نقش مراقبتی نقش های حمایتی، آموزشی و هماهنگ کنندگی دارند. در کنار تمام این نقش ها نقش پزوهشی نیز در پرستاری بسیار مهم است.
هر علمی برای رسیدن به اقناع نیازمند پژوهش است. خوشبختانه در حال حاضر به موضوع پژوهش در بیمارستان ها اهمیت زیادی داده می شود ولی متاسفانه نتایج این پژوهش ها چندان مورد توجه قرار نمی گیرد.
در مورد نقش پرستاران در جامعه، در ایران فیلد مشخصی برای آموزش سلامت جامعه نداریم. در حالی که در کشورهای دیگر پرستاران نقش مهمی در این حوزه دارند و جامعه محور کار می کنند.
این مهم است که در جریان یک بیماری به جز بیمار، افرادی که از بیمار مراقبت می کنند، خانواده و تاثیر بیماری بر حرفه و شغل وی نیز به خوبی دیده شوند و به ویژه در آینده نزدیک که جامعه سالمند داریم، نقش پرستاران در جامعه پررنگ تر خواهد شد.

آرزوی شما برای گروه پرستاری دانشگاه چیست؟

امیدوارم همه پرستارن ارزش خود و این که برای این شغل انتخاب شده اند را بدانند و تلاش کنند در عرصه پرستاری رشد کنند و منفعل نباشند.
مهم ترین دستاورد شما در پرستاری چه بوده است؟
در حیطه پژوهش، من تا کنون سه کتاب به صورت تالیف و ترجمه، 15طرح تحقیقاتی  همچنین پنج مقاله ISI، یک مقاله Pubmed، هفت مقاله علمی پژوهشی و هفت مقاله علمی ترویجی کار کرده ام.

کار در معاونت درمان را دوست دارید؟
بله، چون همکاران خیلی خوبی دارم که از کار کردن در کنارشان لذت می برم.
یکی از نقاط قوت معاونت درمان، حضور مدیر پرستاری حامی و دلسوزی است که هم در دوران دانشجویی از محضر درس ایشان بهره بردم و هم حالا به عنوان یکی از کارشناسان پرستاری ایشان در کنارشان مشغول خدمت هستم.
بعلاوه خانم دکتر علیپور و آقای دکتر رضایی معاونان درمان پیشین و فعلی دانشگاه حمایت های خوبی از طرح های پژوهشی دارند که بسیار متشکرم.

یکی از شیرین ترین خاطرات شما در طول دوران کاری چیست؟
رضایت بیمار در هنگام ترخیص زیباترین حسی بودکه هنگام کار در بالین داشتم.
من نسبتا فامیلی سختی دارم اینکه بیمار یا همراهش نامم را به ذهن می سپرد و هنگام ترخیص یا مراجعات بعدی با ذکر نام از من تشکر می کرد برایم بسیار با ارزش بود.

سخن پایانی:

از خانواده ام متشکرم چون همیشه در تصمیماتی که می گرفتم حمایتم کردند.
افتخارم این است که هفت سال در دانشگاه علوم پزشکی تهران و در محضر استادانی درس خواندم که در کشور بهترین هستند و امروز هر چه دارم از زحمات دلسوزانه ایشان دارم .

خبرنگار: نجمه باهو

۲۱ دی ۱۳۹۸ ۰۹:۱۲