گفتگو با دکتر شکوه ورعی مدیر امور پرستاری دانشگاه به مناسبت گرامیداشت روز پرستار

دکتر ورعی در نشستی صمیمانه با روابط عمومی معاونت درمان دانشگاه در خصوص روز پرستار گفت: روز پرستار یکی از روزهای بزرگی است که یاد و خاطره مجاهدتها و ایثارگری های پرستاران را در ذهن متبادر می سازد.

به گزارش روابط عمومی معاونت درمان، در آستانه فرا رسیدن میلاد با سعادت حضرت زینب سلام الله علیها و بزرگداشت روز پرستار(22 دی 1397) ، با دکتر شکوه ورعی مدیر امور پرستاری دانشگاه، به گفتگو نشستیم.

با سلام، ضمن تبریک روز پرستار، به عنوان یک پرستار، دیدگاهتون در خصوص نامگذاری این رویداد بزرگ مذهبی به روز پرستار چیست؟
بسیار خوشحالم، از اینکه این فرصت فراهم شد تا دقایقی کوتاه صحبتی در خصوص روز پرستار با هم داشته باشیم. همان طور که می دانید پنجم جمادی الاولی روز ولادت باسعادت بانوی قهرمان کربلا، پرچم دار نهضت پس از شهادت امام حسین علیه السلام، حضرت زینب کبری سلام الله علیها است. این روز را روز پرستار می نامند و علت نام گذاری این روز به نام «روز پرستار» این است که حضرت زینب، پرستاری امام زمانش حضرت زین العابدین علیه السلام و دیگر بیماران و مصیبت زدگان اهل بیت را برعهده داشت، و ضمن این که رسالت مهم نگهداری و تبلیغ از نهضت حسینی را به خوبی انجام داد، از پرستاری بیمار کربلا نیز با تحمل آن همه سختی ها و ناملایمات، آنی فروگذار نبود و تا آخرین رمق، دین خود را به مکتب و رهبرش ادا کرد.
پنجم جمادی الاولی، که سالروز ولادت شیرزن صحرای کربلا، زینب کبراست، بیانگر پیام رسانیِ شایسته، از بازماندگان حادثه جان سوز عاشورا است که به نیکویی پرستاری می کرد و لقبِ «بزرگ پرستار همیشه تاریخ» را زیبنده خود کرد. این روز مبارک، از سالها پیش، «روز پرستار» نامیده شده است. پرستاری که با دستان نوازشگر و قلب مهربان خود، درد بیمار را تسکین می‌بخشد و به او نوید حیاتی دوباره می‌دهد. می بایست قدر پرستار را دانست و به او و حرفه مقدسش احترام گذاشت؛ چنان که مقام معظم رهبری می فرماید: «به نظر من، همه مردم ما و همه کسانی که به سرنوشت بیماران و به سلامت کشور اهمیت می‌دهند، بایستی به قشر پرستار توجه، محبت و اهمیت نشان بدهند؛ چه مسئولان، چه آحاد مردم".
مقام معظم رهبری، درباره اهمیت پرستاری می فرماید: «برای حفظ سلامت در جامعه، اهمیت پرستاری در طراز اول قرار دارد؛ یعنی اگر بهترین پزشکان و جراحان، کار خودشان را با بیمار به بهترین وجه انجام دهند، اما از آن بیمار پرستاری نشود، به طور غالب، کار آن پزشک یا جراحِ عالی قدر، بی فایده خواهد بود».
در اینجا جا دارد که من به عنوان مدیریت امور پرستاری دانشگاه علوم پزشکی تهران و عضو کوچکی از خانواده پرستاری، روز پرستار را به کلیه پرستاران تبریک عرض نمایم و امیدوارم که در سایه ایزد تعالی شاهد بالندگی و ارتقاء هر چه بیشتر حرفه پرستاری باشیم. روز پرستار یکی از روزهای بزرگی است که یاد و خاطره مجاهدتها و ایثارگری های پرستاران را به ذهن متبادر می سازد. به همین منظور هر ساله در چنین روز با شکوهی افرادی منتخب از بین کادر پرستاری، مورد تقدیر و تجلیل قرار می گیرند.

روند انتخاب کادر پرستار منتخب در دانشگاه علوم پزشکی تهران چگونه بوده است؟
به جهت انتخاب پرستاران منتخب، روند انتخاب آنان معمولا بر اساس پرسشنامه هایی است که بدین منظور تهیه شده و توسط همکاران پرستاریدر بالین ارزیابی می شود. بر اساس نظرات همکاران محترم پرسشنامه انتخاب پرستار نمونه بازنگری شد و بر طبق پیشنهادات ارائه شده پرسشنامه ای در سه محور قوانین و مقررات(انضباط اداری)، اخلاق حرفه ای و وظایف حرفه ای و تخصصی طراحی شد. با استفاده از این پرسشنامه از 14 مجموعه درمانی وابسته به دانشگاه تعداد 200 تن از کادر پرستاری ، به عنوان نمونه دانشگاهی انتخاب شدند تا در روز پرستار به عنوان پرستار نمونه دانشگاهی از آنان تجلیل به عمل آید. همان طور که مستحضر هستید، 22 دی ماه در تقویم به عنوان روز پرستار تعیین شده است و در دانشگاه روز 23 دی ماه سال جاری مراسم تجلیل از مقام شامخ پرستار در سالن همایش های دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار خواهد شد.

آیا پرستار نمونه کشوری هم انتخاب شده است؟
بله. از بین 200 تن پرستار منتخب دانشگاهی، بر مبنای پرسشنامه ای که از سوی معاونت پرستاری در وزارت بهداشت ابلاغ شده بود، تعداد چهار تن پرستار نمونه کشوری، به قید قرعه، انتخاب شدند. از این افراد در مراسم بزرگداشت روز پرستار که توسط معاونت پرستاری وزارت بهداشت برگزار می شود، در روز 22 دی ماه تجلیل به عمل خواهد آمد.

آیا در این هفته مدیریت امور پرستاری دانشگاه برنامه دیگری هم دارد؟
در این هفته برنامه هایی با همکاری معاونت محترم پرستاری در وزارت بهداشت و دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران، تحت عنوان طرح ملی غربالگری سلامت ایرانیان بالای 30 سال را خواهیم داشت که به صورت پایلوت در تاریخ 25 و 26 دی ماه در بیمارستان های تابعه دانشگاه علوم پزشکی تهران (تمامی مراکز دولتی و غیر دولتی تحت پوشش دانشگاه شامل 14 مرکز دولتی و 18 مرکز غیر دولتی) با همکاری کارشناس مسئول آموزش به بیمار مدیریت امور پرستاری (خانم شهپری)، سوپروایزرهای آموزش به بیمار و دانشجویان در عرصه دانشکده پرستاری به اجرا خواهد رسید. هدف از اجرای این طرح شناسایی افراد در معرض خطر چاقی و پرفشاری خون است.
از دیگر برنامه ها، به مناسبت روز پرستار، مراسم تجدید میثاق پرستاران با آرمانهای امام راحل در آستان مقدس (حرم ) امام خمینی در روز  چهارشنبه 19 دی ماه 97 خواهد بود. در این مراسم کادر پرستاری بیمارستان های تابعه دانشگاه تهران در کنار سایر همکاران خود یک بار دیگر با آرمان های امام راحل تجدید بیعت خواهند کرد.

کلام پایانی را بفرمایید.
در اینجا جا دارد از حمایت و همراهی بی شائبه حوزه ریاست محترم دانشگاه، هیات رئیسه دانشگاه، معاون محترم درمان دانشگاه جناب آقای دکتر رضایی تشکر و قدر دانی کنم که از هیچ کوششی دریغ نکردند تا مراسمی در خور شان پرستاران برگزار شود.
همچنین از همکاری صمیمانه کارشناسان مدیریت امور پرستاری به ویژه سرکار خانم پولادی، رابطین انتخاب پرستار نمونه در بیمارستانها، مدیران محترم پرستاری در بیمارستان های تابعه و ریاست محترم دانشکده پرستاری جناب آقای دکتر نیکبخت تشکر و قدردانی می کنم و در خاتمه یک بار دیگر روز پرستار را به تمامی همکاران کادر پرستاری تبریک عرض می کنم.

خبرنگار : نجمه باهو

۲۲ دی ۱۳۹۷ ۱۱:۱۹

کلیه حقوق این وب‌سایت متعلق به معاونت درمان دانشگاه تهران می‌باشد.