برگزاری جلسه ستاد اجرایی طرح تحول نظام سلامت دانشگاه

معاون درمان دانشگاه در جلسه ستاد اجرایی طرح تحول نظام سلامت با تاکید بر لزوم اجرای راهنماهای بالینی در بیمارستان های تابعه گفت: اجرای گایدلاین ها موجب ارتقای خدمات درمانی در مراکز بیمارستانی خواهد شد.

در این جلسه که روز دو شنبه 10 دی ماه 1396 در اتاق شورای ساختمان مرکزی دانشگاه تشکیل شد، معاونین پشتیبانی، درمان و غذا و داروی دانشگاه، روسای بیمارستان های امام خمینی (ره) و شریعتی، رئیس داروخانه های بیمارستانی، مدیر آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه، مشاور معاون درمان و نماینده ای از ستاد روابط عمومی دانشگاه حضور داشتند.
دکتر رضایی، ابتدا به بیان محورهای این جلسه پرداخت و بر تاکید وزارت متبوع بر تداوم سیاست های 17 گانه طرح تحول نظام سلامت و جدیت دانشگاه بر اجرای این سیاست ها اشاره کرد.
معاون درمان دانشگاه با تاکید بر لزوم اجرای راهنماهای بالینی در بیمارستان های تابعه گفت: اجرای گایدلاین ها موجب ارتقای خدمات درمانی در مراکز بیمارستانی خواهد شد. برای پیشبرد این منظور لازم است در بیمارستان ها فرد مسئول تعیین شود. البته در همین زمینه رایزنی هایی با دانشکده پیراپزشکی و گروه تخصصی فن آوری سلامت انجام شده است تا با استفاده از فن آوری اطلاعات زیر ساخت اجرای گایدلاین ها فراهم شود. در راستای مدیریت منابع مذاکرات خوبی با دانشکده های پزشکی و بهداشت داشته ایم و امیدواریم مباحث اقتصاد سلامت بصورت علمی در گروه های پزشکی ترویج شود.
دکتر رضایی ورود رزیدنت های سال بالا به بخش اورژانس را بسیار با اهمیت خواند و تاکید کرد: به نظر می رسد باید قدم هایی را برای پاسخگو کردن گروه های پزشکی برداریم. در این مسیر نیاز است با کمک دانشکده پزشکی قوانین آموزشی ما به سمتی برود که کاستی های موجود رفع شود. این اتفاق در اولویت نخست به کیفیت خدمات درمانی و در گام بعدی به کاهش هزینه ها می انجامد و باید آن را جدی گرفت.
معاون درمان دانشگاه در خصوص بازنگری کمیته های طرح تحول نظام سلامت براساس آخرین مصوبه جلسه کلان مناطق گفت: این بازنگری به خود دانشگاه ها سپرده شده و در دانشگاه علوم پزشکی تهران، طبق پیشنهاد جدید 4 کمیته دارو و تجهیزات، اقتصاد درمان، پشتیبانی و فناوری اطلاعات تعریف شده است که هر کدام از حوزه های مربوطه با وظائف ذاتی خود کمیته ها را هدایت می کنند.
دکتر بیگلر معاون توسعه دانشگاه، نیز بازنگری در کمیته های ستاد تحول را ضروری دانست و گفت: باید با هماهنگی وزارتخانه این اقدام را پیگیری کنیم.
دکتر صادق نیت رئیس مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) گزارشی جامعی از اقدامات مدیریت منابع و مصارف این مرکز ارائه کرد و گفت: در راستای اجرای سیاست های ابلاغی وزارت بهداشت، با حذف مکمل های خارجی و پر هزینه از فرمولاری، بازنگری فرآیند درخواست داروهای پر هزینه، جایگیزینی اقلام با کیفیت تولید داخل، تحلیل بسته های خدمتی گلوبال و جلوگیری از زیان دهی بسته های گلوبال با هماهنگی کادر درمان، الزام انجام ویزیت اورژانس توسط دستیاران سال 3 و 4 با هدف تسریع تعیین تکلیف بیماران و پوشش بیمه، اصلاح فرآیند دریافت ودیعه، ایجاد پنل جایگزین استاندارد برایثبت درخواست های آزمایش در HIS و حذف درخواست های تکراری آزمایشات، ساماندهی پذیرش بیماران ارجاعی سازمان زندان ها، تهیه کارنامه عملکرد بخش ها و ارائه آن به روسای بخش ها، ابلاغ پروتکل های اصلاحی و جایگزینی اقلام یکبار مصرف با چند بار مصرف، توانستیم مبلغ قابل توجهی صرفه جویی در هزینه های مجتمع ایجاد کنیم.
دکتر حاجی محمودی معاون غذا و داروی دانشگاه مشکل تجهیزات پزشکی را یک مشکل کشوری خواند و گفت:در حال حاضر داروخانه های بیمارستانی جهت رفع نیازهای دارو و تجهیزات هر مرکز به صورت شبکه ای عمل می کنند و کمبودهای یک مرکز را با موجودی سایر بیمارستان های دولتی تامین می کنند.
 دکتر مرعشی مدیر آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه گزارشی از اقدامات این مرکز جهت یکپارچگی و نگاشت اطلاعات پایه بر مبنای انواع بخش ها، انواع گروه های خدمت و انواع تخفیفات و استخراج موارد اختلاف بیمارستان ها ارائه کرد و گفت: یکسان سازی داده ها تا پایان سال جاری و پیاده سازی کامل شاخص ها جهت گزارش گیری تا اوایل سال 98 انجام خواهد شد. وی همچنین در خصوص راه اندازی سامانه انبار داده طبق دستور رییس محترم دانشگاه و مراحل پیشرفت آن توضیحاتی داد.
در پایان معاون درمان دانشگاه، این اقدام مدیریت آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه در یکپارچه سازی داده ها و ایجاد مدیریت هوشمند دانشگاه را کاری بزرگ و ماندگار خواند.

خبرنگار و عکاس: باهو

۱۰ دی ۱۳۹۷ ۱۴:۰۸