برگزاری جلسه کمیته دانشگاهی پدافند غیر عامل با حضور رئیس دانشگاه و معاون سلامت سازمان پدافند غیر عامل کشور

دکتر کریمی با اطمینان از همکاری تمامی نیروهای علمی و مدیریتی دانشگاه علوم پزشکی تهران در پدافند غیر عامل گفت: نمی توانیم از این مسئولیت شانه خالی کنیم این وظیفه سنگینی است که بر دوش همه ماست.

این جلسه روز دو شنبه 3 دی ماه 97 در اتاق شورای ساختمان مرکزی با حضور دکتر کریمی رئیس دانشگاه، سردار دکتر مهدی پور معاون سلامت و دکتر کریمی نیا مدیر کل بهداشت و درمان سازمان پدافند غیر عامل کشور، دکتر میرکتولی رییس اداره پدافند غیر عامل وزارت بهداشت، معاونین دانشگاه و روسای کارگروه های پدافند غیر عامل دانشگاه حضور داشتند.
دکتر مهدی پور معاون سلامت سازمان پدافند غیر عامل کشور در سومین جلسه فصلی کمیته پدافند غیر عامل دانشگاه، گفت: دانشگاه علوم پزشکی تهران از ظرفیت علمی بالای برخوردار است و بر این اساس برای ایجاد درک مشترک و گسترده در حوزه پدافند غیر عامل انتظار زیادی از آن داریم.
وی با اشاره به اقدامات سازمان پدافند غیر عامل کشور در 10 سال اخیر، افزود: ما یک سازمان حاکمیتی هستیم که وظیفه مان راهبری کشور در شرایط سخت و پرمخاطره است. طبیعتا باید از مجموعه دستاوردها و تجربیات کشور در این حوزه باید اسناد بالادستی تهیه می شد و در اختیار سازمان ها و دستگاه های اجرایی قرار می گرفت تا همه مفاهیم، سیاست ها و راهبردهای اجرایی به عنوان نقشه راهی در اختیار وزارتخانه ها و سازمان ها قرار می گرفت. در این راستا ابتدا دو سند شیمیایی و زیستی که هر دو مربوط به موضوع سلامت جمعیت و ماموریت سلامت کشور هست تهیه شد. همچنین در پنج سال گذشته با همکاری آقای دکتر هاشمی وزیر محترم بهداشت تفاه منامه بسیار خوبی بین سازمان پدافند غیر عامل کشور و وزارت بهداشت منعقد شد. اسناد بالادستی سازمان و این تفاهم نامه باید به عنوان ملاک عمل کمیته های دانشگاهی قرار گیرد.
رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور با تاکید بر مسئولیت خطیر دانشگاه های علوم پزشکی کشور در شرایط خاص و تهدیدات گفت: هر اتفاقی که در حوزه جغرافیایی شما بیافتد و سلامت جمعیت را به خطر بیاندازد، شما باید پاسخگو باشید. در حوزه سلامت پدافند غیر عامل کشور، وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشکی، باید با تعامل از تهدید زیستی به ایمنی زیستی دست یابیم.
وی همچنین در خصوص سامانه رصد و پایش گفت: فعالیت های مشترک توان و سرعت کار را بالا می برد. یکی از اقدامات مشترک این سازمان و وزارت بهداشت طراحی سامانه رصد و پایش است که دانشگاه ها می توانند از این قابلیت استفاده کنند.
 دکتر کریمی رئیس دانشگاه در این جلسه با نگاهی به جنگ تحمیلی گفت: به عنوان یک رزمنده قدیمی که مسائل جنگ و پس از آن را با همه وجود لمس کرده ام، می گویم که جنگ در خط مقدم جبهه و رودر رو با دشمن بسیار ساده تر از برنامه ریزی و آمادگی برای مواجهه با حوادث و تهدیدات غیر نظامی است. این جا همه سربازیم فقط اسلحه در دست نداریم. در بحث پدافند غیر عامل علی رغم برکت امنیت نسبی قابل دفاعی که در کشور وجود دارد، خیلی محل حرف و فعالیت هست. و در استان تهران هم متاسفانه به دلیل حضور سه دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران و شهید بهشتی، متولی امرخیلی مشخص نیست.
وی با اشاره به پتانسیل بالای دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: باید به دنبال اندیشه ها باشیم. متاسفانه تا کنون در حوزه پدافند غیر عامل این ظرفیت ها به خوبی دیده نشده است. گاه، واقعا آنقدر دچار مشکلات و چاره جویی جهت رفع کمبودهای روزمره می شویم که نفسمان گرفته می شود. لیکن قطعا باید هم به امروز و هم به آینده فکر کنیم. گاهی دشمن در درون ماست و ما بیرون می جنگیم. به این فکر کنیم که اگر در درون یک بیمارستانی حادثه ای رخ دهد برای نجات افراد در خطر چه باید کرد.
رئیس دانشگاه با اطمینان از همکاری تمامی نیروهای علمی و مدیریتی دانشگاه علوم پزشکی تهران در پدافند غیر عامل گفت: نمی توانیم از این مسئولیت شانه خالی کنیم این وظیفه سنگینی است که بر دوش همه ماست. ما در حوزه پدافند غیر عامل عقب هستیم و وظیفه مان همکاری و پیشبرد برنامه هاست. و حتما در این مسیرکمک می کنیم.
دکتر رضایی معاون درمان دانشگاه با اشاره به اقدامات کمیته پدافند غیر عامل دانشگاه گفت: در بحث کاهش آسیب های زیر ساختی و همچنین تداوم خدمت رسانی در حوزه بهداشت و درمان در شرایط خاص خوشبختانه اقدامات خوبی از گذشته در حال انجام است و تداوم دارد.
وی همچنین از روسای کارگروه های کمیته پدافند غیر عامل دانشگاه قدردانی کرد و افزود: روسای همه کارگروه ها در قالب یک تیم واحد، در دانشگاه همکاری می کنند تا به اهداف تعیین شده کمیته برسیم.
دکتر میرکتولی رییس اداره پدافند غیرعامل وزارت بهداشت نیز در این جلسه، گفت: انتظار ما در وزارت بهداشت از دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان اولین و قویترین پشتوانه علمی علوم پزشکی کشور این است که در حوزه پدافند غیر عامل هم جزء اولین ها باشد. و امیدواریم بتوانیم با کمک اساتید محترم این دانشگاه الگوهای مناسبی در حوزه پدافند کشور طراحی کنیم.
دکتر رستیمان معاون اجتماعی فرهنگی دانشگاه  تاکید کرد: باید در بحث پدافندغیر عامل ترس هایمان را کنار بگذاریم و قاطعانه گام برداریم.
دکتر حاجی محمودی معاون غذا و داروی دانشگاه در این جلسه بر ضرورت ایجاد انبار ذخیره استراتژیک دارو و تجهیزات تاکید کرد.
دکتر صحراییان معاون پژوهشی دانشگاه با تاکید بر اهمیت موضوع آینده پژوهی در تهدیدات گفت: درمان بیماری ها در جهان به سمت پیچیده تر و گران ترشدن پیش می رود. تجهیزات و داروهای گران قیمت و انحصاری در آینده تبدیل به تهدید بسیار جدی در حوزه سلامت کشورها به حساب می آید که باید برای آن چاره جویی کرد.
دکتر کریمی نیا مدیر کل بهداشت و درمان سازمان پدافند غیر عامل کشور در این جلسه در خصوص مفاد و اهداف تفاهم نامه سازمان پدافند غیر عامل کشور و وزارت بهداشت توضیحاتی داد.
دکتر ذنوبی رییس مرکز حوادث و پدافند غیر عامل دانشگاه نیز گزارشی از عملکرد کمیته دانشگاهی و کارگروه های پدافند غیر عامل دانشگاه علوم پزشکی تهران ارائه کرد.

خبرنگار و عکاس: نجمه باهو

۳ دی ۱۳۹۷ ۱۷:۵۷

کلیه حقوق این وب‌سایت متعلق به معاونت درمان دانشگاه تهران می‌باشد.