برگزاری دومین جلسه کمیته دانشگاهی پدافند غیرعامل با حضور دکتر کریمی رییس دانشگاه

دکتر کریمی رییس دانشگاه در جلسه کمیته پدافند غیر عامل گفت: شناسایی امکانات موجود، هماهنگی و همفکری بیشتر میان بخش های مختلف و مدیریت هزینه ها مهم ترین گام در مسیر اجرایی شدن برنامه های پدافند غیر عامل است.

این جلسه روز دو شنبه 14 ابان 97 در طبقه هشتم ساختمان مرکزی دانشگاه برگزار شد و در ان رییس دانشگاه، معاونین توسعه مدیریت و برنامه ریزی منابع، تحقیقات و فناوری، درمان و غذا و دارو، مدیران حراست، روابط عمومی، آمار و فناوری اطلاعات، بازرسی و بسیج جامعه پزشکی دانشگاه و همچنین مدیر انتقال خون تهران، رئیس اداره پدافند غیر عامل دانشگاه و سایر اعضا حضور داشتند.
دکتر عباسعلی کریمی رییس دانشگاه در این جلسه، دانشگاه را صاحب فکر و اندیشه خواند و افزود: دانشگاه ها در بحث پدافند غیرعامل با سایر ارگان ها متفاوتند.از جریان انقلاب تا کنون، حتی زمانی که بحث پدافند غیر عامل تا این اندازه جدی نبود، واحد های مختلف دانشگاه، در خدمت رسانی به مردم و جامعه همواره پیشقدم بوده اند. به گونه ای که در اغلب فیلم های دوران انقلاب، مجتمع بیمارستانی امام خمینی به عنوان یک مرکز فعال ارائه دهنده خدمات درمانی به چشم می خورد. واقعیت این است که دانشگاه مدام در حال آمادگی برای مواجهه با حوادث و بحران های گوناگون است تا بتواند خدمات خود را در شرایط خاص به خوبی ارائه دهد.
وی در ادامه با اشاره به قدمت دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: اگر چه با توجه به قدیمی بودن ساختمان و زیر ساخت های دانشگاه با مشکلات متعددی در اداره آن مواجهیم ولی حداکثر تلاش مان را می کنیم تا در این شرایط جنگ اقتصادی و در نهایت شفافیت، خللی در پرداخت های پرسنلی و سایرامور مهم دانشگاه ایجاد نشود.
رییس دانشگاه بر هماهنگی هر چه بیشتر بخش های مختلف دانشگاه تاکید کرد و افزود: شناسایی امکانات موجود، هماهنگی و همفکری بیشتر میان بخش های مختلف و مدیریت هزینه ها مهم ترین گام در مسیر اجرایی شدن برنامه های پدافند غیر عامل است.
دکتر کریمی با دعوت برای حرکت در جهت انجام کارهای شدنی، اساسی و بزرگ در تحقق برنامه های پدافندغیر عامل دانشگاه،گفت: با توجه به قدیمی و غیر استاندارد بودن ساختمان حافظ، استقرار معاونت های بهداشت و درمان سه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، ایران وتهران در این ساختمان تهدیدی جدی در شرایط بحران به حساب می آید و باید هر چه سریعتر برای حل این معضل چاره ای اندیشید.
دکتر رضایی معاون درمان دانشگاه ضمن گرامیداشت هفته پدافند غیر عامل، به تاکید مقام معظم رهبری بر همکاری نهاد ها و سازمان های دولتی در جهت پیشبرد اهداف پدافند غیر عامل اشاره کرد و افزود: خوشبختانه اقدامات ارزنده پدافند غیر عامل دانشگاه در ماه های اخیر موجب شد دانشگاه علوم پزشکی تهران از سوی وزارت متبوع به عنوان ریاست قطب دهم کلان مناطق معرفی شود. همه تلاش مان بر این است زیر ساخت ها را به گونه ای طراحی کنیم که در شرایط خاص بتوانیم تداوم خدماتمان را تضمین کنیم.
وی همچنین با قدردانی از حوزه معاونت توسعه و برنامه ریزی منابع دانشگاه، گفت: در این شرایط خاص پشتیبانی کردن از دانشگاه و واحدهای تابعه کار دشواری است که دکتر بیگلر و تیم توسعه دانشگاه به خوبی آن را انجام می دهند. ما در معاونت درمان دانشگاه ایمان داریم، اقداماتی که در این حوزه در حال انجام است، دقیقا همان پدافند غیر عامل است و از آن حمایت می کنیم. همچنین سایر برنامه های پدافند غیر عامل که در کارگروه ها مصوب می شوند برای اجرایی شدن نیاز به تسهیل بیشتر دارند که امیدواریم با مساعدت معاونت توسعه دانشگاه بتوانیم آن ها را پیش ببریم.
در ادامه روسای هر یک از کارگروه های کمیته پدافند غیر عامل دانشگاه شامل: کالبدی، اجتماعی، اطلاع رسانی و آرام بخشی، آموزش و پژوهش، آمار و فناوری اطلاعات، بهداشت، درمان، امداد، نجات و فوریت های پزشکی، غذا و دارو، حراست، انتقال خون و بسیج جامعه پزشکی گزارشی از نتایج جلسات و پیشنهادات خود را ارائه کردند.
دکتر بیگلر معاون توسعه مدیریت و برنامه ریزی منابع دانشگاه در این نشست بر شناسایی اولویت های جدی دانشگاه در بحث پدافند غیر عامل تاکید کرد و گفت: رسیدن به درک مشترک میان بخش های مختلف دانشگاه در شناسایی اولویت ها مهم ترین گام در این مسیر است.
دکتر صحراییان معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه نیز احصاء تهدیدات مزمن و پنهان یکی از وظائف مهم کمیته پدافند غیر عامل دانشگاه خواند و افزود: بسیاری از تهدیدات قابل رویت نیست مثل اعتیاد دانشجویان که یک تهدید تدریجی و بسیار جدی است. وی همچنین بر مستند سازی تجربیات موفق مدیریت بحران تاکید کرد و آن را امری کمک کننده برای آیندگان خواند.
دکتر پارساپور مدیر روابط عمومی و رییس کارگروه اطلاع رسانی و آرام بخشی، نقش حراست را در شرایط بحران کلیدی خواند و گفت: در حوادث اخیر بزرگترین معضل ما کنترل ترددها بود که حراست در هماهنگی آن بسیار کمک کننده بود.
وی همچنین در ادامه گفت: جنس کار بیمارستان ها را در هر زمان ماهیت بحرانی دارد و از نوع پدافندغیر عامل تلقی می شود و مهمترین وظیفه ما در دانشگاه نیز توسعه و تجهیز بیمارستان ها و مراکز ارائه خدمات بهداشتی و درمانی است چرا که هم در زمان حال و هم در مواقع بحران مفید و کمک کننده به مردم و جامعه است.
دکتر ذنوبی رییس اداره پدافند غیرعامل دانشگاه، با ارائه گزارشی از اقدامات حوزه درمان در برگزاری مانورها، کارگاه های آموزشی  در سال جاری و همچنین نسخه جدید دستوالعمل کمیته پدافندغیر عامل دانشگاه های علوم پزشکی اشاره کرد و گفت: پدافند غیر عامل مجموعه فعالیت های غیر مسلحانه است که توسط افراد غیر نظامی انجام می شود و باعث بازدارندگی، کاهش آسیب زدگی، تداوم فعلیت های ضروری، ارتقا پایداری ملی و تسهیل مدیریت بحران در مقابل تهدیدات و اقدامات نظامی دشمن می شود.
وی با اشاره به شعار امسال هفته پدافندغیر عامل " پدافندغیر عامل، افزایش بازدارندگی در سایه حماسه حسینی" افزود: تهدیدات پدافندی از حوزه های مختلفی چون، فرهنگی، زیستی، امنیتی و ... مورد بررسی است. همچنین لازم است در این بحث اماکن دانشگاه از سه بعد حیاتی، حساس و مهم بودن مشخص شوند. در برنامه های سال 97 پدافند غیر عامل که از سوی استانداری ابلاغ شده موضوع آموزش بسیار پر رنگ است.

خبرنگار و عکاس: باهو

۱۴ آبان ۱۳۹۷ ۱۷:۴۴

کلیه حقوق این وب‌سایت متعلق به معاونت درمان دانشگاه تهران می‌باشد.